Španska verzija rižotoa koja osvaja sve više ljubitelje gurmanluka širom Evrope.
Sastojci
Priprema:
Povrće oguliti i iseckati.Na srednjoj vatri sa malo maslinovog ulja dinstati 7-8 min.
Dodati arborio pirinač i pojačati vatru na max.
Sve mešati 2-3 min.
Sipati 200 ml crvenog vina ( deglaziranje).
Nakon što alkohol ispari smanjiti vatru na srednju jačinu i sipati prvu kutlaču bujona.
Sledeću kutlaču dodati nakon što prethodna ispari.
Sve vreme mešati na laganoj vatri.
Ponavljati proces dok ne potrošite sve ( potrebno je strpljenje 20-30 min ).
Dodati narendan parmezan sve promešati i ostaviti 10 min poklopljeno .
Nakon 10 min skloniti sa .
Servirati sa komadima pečene kobasice chorizo i svežim listovima peršuna, dodati još malo parmezana radi lepšeg izgleda.
Prijatno.
Za puno divnih novih recepata zapratite naše prijatelje na instagram stranici https://www.instagram.com/porodicaukusa/.