Španska verzija rižotoa koja osvaja sve više ljubitelje gurmanluka širom Evrope.

Sastojci


  • maslinovo ulje
  • 1 praziluk
  • 1 crni luk
  • 1 češanj belog luka
  • chorizo kobasica 120g
  • peršun (15g)
  • 1 l bujon
  • 1 x 400 g paradajz u konzervi
  • 300 g risotto arborio
  • 200 ml crvenog vina
  • 50 g parmesan sir

  • Priprema:

    Povrće oguliti i iseckati.
    Na srednjoj vatri sa malo maslinovog ulja dinstati 7-8 min.
    Dodati arborio pirinač i pojačati vatru na max.
    Sve mešati 2-3 min.
    Sipati 200 ml crvenog vina ( deglaziranje).
    Nakon što alkohol ispari smanjiti vatru na srednju jačinu i sipati prvu kutlaču bujona.
    Sledeću kutlaču dodati nakon što prethodna ispari.
    Sve vreme mešati na laganoj vatri.
    Ponavljati proces dok ne potrošite sve ( potrebno je strpljenje 20-30 min ).
    Dodati narendan parmezan sve promešati i ostaviti 10 min poklopljeno .
    Nakon 10 min skloniti sa .
    Servirati sa komadima pečene kobasice chorizo i svežim listovima peršuna, dodati još malo parmezana radi lepšeg izgleda.
    Prijatno.

    Za puno divnih novih recepata zapratite naše prijatelje na instagram stranici https://www.instagram.com/porodicaukusa/.