Sastojci


  • 1 kg - paradajza (može i konzervirani u komadima)
  • 2 čena belog luka
  • 250 gr - jučerašnjeg hleba
  • 40 ml - maslinovo ulje
  • 300 gr - sitne loptice mocarele
  • 4 struka peršuna
  • 2 prstohvata soli
  • 50 gr šunke ili slanine za dekoraciju

  • Priprema:

    Pola litra vode se stavlja da provri i njom se popari paradajz, zatim ga izvadite oljuštite.
    Ovo ne morate raditi ukoliko koristite paradajz iz konzerve, u tom slučaju samo izvadite komadiće paradajza i dodajte u blender, a vodu u kojoj su bili sačuvajte.
    Hleb isecite na kriške i natopite u vodi 5 minuta, nakon toga ga ocedite i dodajte u blender.
    Beli luk, paradajz, hleb i maslinovo ulje pasirajte u blenderu ili štapnim mikserom.
    Dodajte so na kraju.
    Servirajte u dubljem tanjiru ili činiji, odozgo pospite mocarelom i seckanim peršunovim listovima.
    Možete dodati i malo šunke ili slanine.
    Prijatno!