Da li je moguće zamisliti doručak bez omleta. Ovoga puta tajna je u puteru i naravno u načinu pripreme ukradenom od majstora francuske kuhinje
Sastojci
Priprema:
Za početak u posudi dobro ulupajte jaja uz pomoć žicePotom toj smesi dodajte vodu, so i biber po želji i dobro promešajte.
Kada završite sa kreiranjem smese u tiganj prečnika 16-20 cm zagrejte puter na umerenoj vatri.
Dok se puter zagreva, iseckajte čedar sir i šunku na kockice.
Na vreli puter koji se otopio, sipajte smesu sa jajima, ali tako što ćete sve vreme naginjati tiganj kako biste formirali pravilan krug, i kako bi se jaja razlila i po ivicama.
Potom rasporedite pravilno šunku i sir.
Kada donja strana omleta očvrsne nežno je preklopite
Pecite omlet još nekoliko minuta, s tim da treba da ga okrenete i na drugu stranu.
Kada primetite da je i unutrašnja strana preklopljenog omleta gotova iako ona treba da bude manje pečena nego spoljašnja izvadite omlet iz tiganja i služite odmah.
Prijatno!