Da li je moguće zamisliti doručak bez omleta. Ovoga puta tajna je u puteru i naravno u načinu pripreme ukradenom od majstora francuske kuhinje

Sastojci


  • 2 jaja
  • 2 supene kašike vode
  • 1 kašičica putera
  • Čedar sir i šunka za punjenje u zavisnosti od ukusa
  • so
  • biber
  • Priprema:

    Za početak u posudi dobro ulupajte jaja uz pomoć žice
    Potom toj smesi dodajte vodu, so i biber po želji i dobro promešajte.
    Kada završite sa kreiranjem smese u tiganj prečnika 16-20 cm zagrejte puter na umerenoj vatri.
    Dok se puter zagreva, iseckajte čedar sir i šunku na kockice.
    Na vreli puter koji se otopio, sipajte smesu sa jajima, ali tako što ćete sve vreme naginjati tiganj kako biste formirali pravilan krug, i kako bi se jaja razlila i po ivicama.
    Potom rasporedite pravilno šunku i sir.
    Kada donja strana omleta očvrsne nežno je preklopite
    Pecite omlet još nekoliko minuta, s tim da treba da ga okrenete i na drugu stranu.
    Kada primetite da je i unutrašnja strana preklopljenog omleta gotova iako ona treba da bude manje pečena nego spoljašnja izvadite omlet iz tiganja i služite odmah.
    Prijatno!