Medju najpoznatijim receptima iz našeg komšiluka Hrvatske i neizostavni deo trpeze bilo da se radi o slatkoj ili slanoj varijanti.
U posudu stavite glatko brašno i dodajte so i vodu. Umešati i spotom postavite testo na prijanjajuću foliju.
Testo treba da odstoji nakon toga 30 min. Razdvojiti testo na dva dela te u posudicu sa uljem ostavite testo da odmori 10 minuta.
Posuti brašno na sto i počnite da razvlačite testo. Dok razvlačite testo lagano nanosite ulje, stavite dve kašike mrvica od hleba, šećer pomešan sa cimetom, pola kilograma višanja i zarolajte. Stavite na nauljen pleh.
Otopite maslac i premažite kore.
Peći na 200 stepeni C 35 minuta.
SASTOJCI :
- 500 g glatkog brašna (tip 550)
- 1 kašičica soli
- 300 ml mlake vode
- 4 kašičice šećera ( kristal)
- 1 kašičica cimeta
- ulje par kapi
- 1 kg višanja ( bez košpica)